رفتن به بالا

هفته نامه تحلیلی، خبری

تعداد اخبار امروز : 0 خبر


  • چهارشنبه ۲۷ تیر ۱۳۹۷
  • الأربعاء ۵ ذو القعدة ۱۴۳۹
  • 2018 Wednesday 18 July
    شیراز لطیف
    ٢٣(°C)
    وزش باد آرام
    فشار ٢۴.٨٧(in)
    محدوده دید ۶.٠(mi)
    اشعه فرابنفش 0-Low
    رطوبت ٢۴.٨٧(in)

شیراز – ایرنا – عرضه نان سنگک سبوس دار در نانوایی های شیراز این فرصت و زمینه را برای ترویج سامت و برنامه غذایی سالم به وجود آورده است ، دانشگاه علوم پزشکی شیراز عرضه نان سنگک سبوس دار را مقدمه ای برای تغییر اساسی در هنجارهای غذایی جامعه می داند . خبرنگار ایرنا در گفت و گویی […]

شیراز – ایرنا – عرضه نان سنگک سبوس دار در نانوایی های شیراز این فرصت و زمینه را برای ترویج سامت و برنامه غذایی سالم به وجود آورده است ، دانشگاه علوم پزشکی شیراز عرضه نان سنگک سبوس دار را مقدمه ای برای تغییر اساسی در هنجارهای غذایی جامعه می داند .
خبرنگار ایرنا در گفت و گویی با رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز فرایند پخت نان سبوس دار در نانوایی های سنگک در شیراز را به بحث گذاشت و نظرات کارشناسی دراین زمینه را جویا شد . دکتر محمد هادی ایمانیه رئیس دانشگاه علومپزشکی شیراز دراین زمینه گفت : با پیگیری هایی که انجام شده ۱۰۰ نانوایی سنگک در شیراز مجوز پخت نان سبوس دار را دریافت کرده اند تا نان سالم و سبوس دار به مردم ارایه کنند. وی ادامه داد : استفاده نکردن از سبوس باعث میشود ابتا به یازده نوع سرطان و همچنین ابتا به دیابت و سکته های قلبیو مغزی در افراد افزایش یابد. ایمانیه گفت: به ازای هر وعده غذایی که از نانسبوس دار استفاده می کنیم خطر ابتا به سکته قلبی تا هفت درصد و میزانابتا به دیابت را تا ۵۰ درصد کاهش می دهد. نان تهیه شده از آرد سبوس داریکه با خمیر مایه و بدون استفاده از جوش شیرین به عمل آمده و با حرارتیملایم، یکنواخت و با شعله غیرمستقیم پخته شده ، سالم ترین نان است.
وی با بیان اینکه جامعه ما سرانه بالایی در مصرف نان دارد و باید توجه ویژه ای به نوع آرد مورد استفاده و روش پخت و فرآوری آن شود گفت : از ۴۴ ماده غذایی مورد نیاز بدن ۴۰ مورد آن در گندم وجود دارد ، آرد سبوس دار برای بیماران دیابتیخواص درمانی زیادی دارد و ضد کلسترول خون و سرطان است ، سبوس گندم،مهم ترین و موثرترین ماده طبیعی برای رفع یبوست است که تاکنون هیچ ماده طبیعی یا دارویی دیگر نتوانسته با آن رقابت کند.
وی ادامه داد: استفاده از سبوس گندم منجر به کاهش چربی و قند خون و دفع مقداری از گلوکز آزاد موجود در روده شده و در نتیجه از افزایش قند خون جلوگیری می کند.نان سبوس دار به طور میانگین از محتوای دو برابری، ویتامین، مواد معدنی و مواد فیبری بیشتری نسبت به نان سفید برخوردار است و عاوه بر آن مصرف نان و غذای سبوس دار موجب پیشگیری از بروز سرطان و بیماری های قلبی و عروقی می شود.
دکتر محمدمهدی رزمجو مدیر نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز از آغاز طرح افزایش میزان سبوس در نان سنگک از ابتدای
مرداد در شهر شیراز خبر داد و گفت : این مژده را به مردم فارس می دهیم که از این پس می توانند نان سنگک سامت بخش تری مصرف کنند ، نان سبوس دار منبع خوبی از ویتامین های گروه، ویتامین، منیزیم، آهن، روی، سلنیوم، مس،منگنز، کلسیم است.
دکتر رزمجو افزود: نان سبوس دار)سامت بخش( نسبت به نان های بدون سبوس)سفیدرنگ( از ارزش تغذیه ای بالاتری برخوردار است ، نانی که خمیر آن بهصورت طبیعی تخمیرمی شود، عاوه بر هضم بهتر، جذب آهن، روی و کلسیم آن هم بهتر صورت گرفته و عطر و بوی بهتری دارد.
وی با اشاره به فواید مصرف نان های سبوس دار، از کاهش قند و چربی خون، پیشگیری از سوء تغذیه، پیشگیری از افزایش وزن و چاقی، کاهش خطر ابتا به بیماری های قلبی عروقی، پیشگیری از سرطان دستگاه گوارش به ویژه روده بزرگ به دلیل فیبر بالا، جلوگیری از جذب اسیدهای صفراوی و پیشگیری از ابتا به دیابت نوع دو یاد کرد.
مدیر نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی در خصوص خواص سامت بخش فیبر موجود در نان سبوس دار، افزود: به طور معمول ۱۰۰ گرم نان تهیه شده ازآرد کامل )سبوس دار(در حدود هفت گرمفیبر داشته و با توجهبه سبد غذایی مطلوبایرانیان )مصرف ۳۲۰ گرمنان به صورت روزانه(مصرف نان سبوس داربه تنهایی می تواند در حدود ۹۰ درصد نیاز روزانه بدن به فیبر را
تامین کند.
او یادآور شد: طرح افزایش میزان سبوس در نان ها سنگک )سامتبخش(، با حدود یکصد نانوایی نان سنگک، از دوم مرداد در شیراز آغاز شده و در دیگر شهرهایاستان فارس نیز ،تداوم می یابد.
دکتر رزمجو ابراز امیدواریکرد با ترویج مصرف نان سبوس دار، به جای نان های سفید تهیه شده از آرد تصفیه شده و بدون سبوس،شاهد کاهش ابتا به بیماری های غیرواگیر و افزایش سامت عمومی جامعه باشیم.
کارشناس تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شیراز هم ، بر اهمیت مصرف نان سبوس دار در مهار بیماری های قلبی عروقی، تاکید کرد.
سینا دلاور با بیان اینکه تحقیقات بسیاری نشان داده است مصرف نان سبوس دار به پیشگیری و درمان بسیاری از بیماری ها از جمله چاقی، دیابت و بیماریهای قلبی عروقی، کمک می کند، افزود: مصرف نان های سبوس دار در مقایسه با نان های سفید، به آهستگی قند خون را بالا می برد و فرد دیرتر احساس گرسنگی می کند. وی ادامه داد: این عامل می تواند در پیشگیری از بروز چاقی و به دنبال آن دیابت و بیماری های قلبی عروقی مؤثر باشد.
یک کارشناس تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شیراز هم با بیان اینکه نان کامل )سبوس دار( نسبت به نان بدون سبوس از ارزش تغذیه ای بالاتری برخوردار است، گفت: این نا نها عاوه
بر هضم بهتر، جذب آهن، روی و کلسیم بهتری هم دارند.
زینب رشیدی با اشاره به عطر و بوی بهتر نا نهای کامل، افزود: خوب است در هنگام انتخاب و خرید نان،از دیگر فواید نان های سبوس دار مانند کاهش قند وچربی خون، پیشگیری از سوء تغذیه، پیشگیری از افزایش وزن و چاقی، کاهش خطر ابتا به بیماری های قلبی عروقی، پیشگیری از سرطان دستگاه گوارش به ویژه روده بزرگ به دلیل فیبر بالا، جلوگیری از جذب اسیدهای صفراوی وپیشگیری از ابتا به دیابت نوع دو هم غافل نشویم. وی ادامه داد: نان سامت بخش با آرد سبوس دار تهیه شده و ظاهر آن تیره تر از نانهای دیگر است. رشیدی گفت: نان مناسب، نانیاست که با حرارت غیرمستقیم پخته شود و در برابر شعلهمستقیم آتش قرار نگیرد، نان های حجیم و نیمه حجیم و نان سنگک از این نظر انتخاب مناسب تری است.
این کارشناس تغذیه توصیه کرد: از نانوایی هایی نان بخریم که از مخمر استفاده می کنند و نان حاوی سبوس بیشتر و تیره تر عرضه می کنند، چرا که استفاده از خمیرمایه و تخمیر خوب نان، باعث ایجاد خلل و فرج در نان می شود. حیدر عالیشوندی فرماندار شهرستان شیراز نیز در استقبال از طرح تولید نان های سبوس دار در نانوایی های سنگک شیراز گفت : نظرات کارشناسی مبنی بر فواید نان سبوس دار بسیار ارائه شده است ، این طرح در شیراز در حال اجرا است و هیچ افزایش قیمتی در نان سنگک برای افزایش سبوس یا تغییردر محتوای آن در حال حاضر مد نظر نیست .

اخبار مرتبط

نظرات